Drvo Kebony

Prirodno drvo, napravljeno da traje.

Kebony je održivo rješenje za vanjsku stolariju

Kebony je prirodno drvo napravljeno da traje. Održivo rješenje za unutarnju i vanjsku stolariju (podovi, fasade, vrata, stolovi, stepenice…) otporan na vrijeme zbog čega nije potrebno mnogo održavanja. Njegova proizvodnja je ekološki prihvatljiva, a cijena povoljnija naspram ostalih drvenih materijala. Popularno rješenje u središnjoj i sjverenoj Europi koji polako osvaja Hrvatsku i regiju.

S karakterom

s više teksture drva

Čisti

s manje teksture drva


Kebony je prirodna ljepota koja zahtijeva da bude viđena.

Razvijena u Norveškoj, tehnologija je ekološki prihvatljiva, patentirani proces koji poboljšava svojstva održivog mekog drva s bio-baziranom tekućinom. Proces trajno modificira stanične zidove drva, dajući drvu premijum karakteristike tvrdog drveta i bogatu smeđu boju.

Održivost na koju možete biti ponosni.

Tehnologija Kebony modificira drvo stvaranjem stabilnih, stabilnih polimera u staničnim stijenkama drva. To povećava dimenzijsku stabilnost, kao i izdržljivost i tvrdoću drveta. Proces se temelji na impregnaciji s furfuryl alkoholom, koji se dobiva iz poljoprivrednog otpada usjeva. Zbog toga se cijeli proces proizvodnje smatra ekološkim prihvatljivim.

Niski ugljični otisak

Naspram drugim drvenim materijalima, proces obrade ima niski ugljični otisak te spriječava deforestaciju zbog čega se Kebony smatra održivim rješenjem.


Nisko održavanje i stabilnost

Drvo Kebony je jednostavno za održavanje te vrlo otportno za vanjske faktore. Naspram ostalih materijala koji dilatira 8%, drvo Kebony dilatira svega 4 posto.


Close-up of dried, cracked earth.

Povoljniji naspram ostalim drvenim materijalima

Kebony drvo je mnogo trajnije od nemodificiranog drva, što ga čini isplativijom investicijom na duge staze.